Kulturhistorisk barnehage (midlertidig stengt)

Sverresborg har landets eneste kulturhistoriske barnehage. Velkommen til oss!

Det er gratis inngang til barnehagen. 

Åpningstider i barnehagen

På bakgrunn av faren for smitte av Covid-19 (koronaviruset) holder kulturhistorisk barnehage ved Sverresborg, Trøndelag folkemuseum stengt for besøkende inntil videre. Dette er for å bidra til å unngå smittespredning i befolkningen.
Vi vil komme tilbake med dato for gjenåpning når det er forsvarlig og i samråd med offentlige myndigheter og helsevesen. Følg oss gjerne på sosiale media for informasjon.
Vi ønsker alle våre gjester velkommen tilbake da!


Barnehagen er åpen tirsdag til fredag fra kl. 10.00 – kl. 15.00.

Det er begrenset med antall plasser, påmelding skjer i resepsjonen samme dag. 

Dette er et tilbud for barn 0–6 år som kommer sammen med en voksen som har ansvar for dem. Besteforeldre med barnebarn på besøk er også hjertelig velkommen. Det er ingen påmelding, gratis og det er åpent for alle. Dere kan komme én gang, gå her fast hver uke eller bare komme hit innimellom. Innenfor åpningstiden kan dere komme og gå som dere vil.

barnehagen.jpg

I lyset fra parafinlamper og stearinlys forteller vi eventyr, synger gamle sanger  og leser rim og regler.  Barna får leke med kasseroller og sleiver  som de finner i kjøkkenskapet og gamle leker fra oldemors tid.

Barnehagen holder til på gården Nesset fra Meråker I trønderlåna fra midten av 1700-tallet. Interiør og rekvisita er fra ca 1900 og det er den tidsepoken vi prøver å gjenskape for barn og voksne som besøker oss.

Kl. 11.30 har vi en liten samlingstund hvor vi synger gamle barnesanger og forteller eventyr.

Kl. 12.00 spiser vi formiddagsmat sammen.

Førskolelærerne Vigdis og Hilde ønsker gamle og nye brukere hjertelig velkommen!