Barnehager

Vi tilbyr et omfattende pedagogisk program for barnehager.

Praktisk informasjon

Alle barn (under 16 år) har gratis inngang på museet. Det betyr at også barnehager har fri adgang, innenfor museets åpningstid. Sverresborg er et eldorado for barn, og her er det mye å oppleve for liten og stor.

Dersom dere ønsker et bestilt opplegg med egen formidler må dette betales for. 
Se mer informasjon under.

Matpakkehus
Bestilles på forhånd, gratis.

Priser

Se pris under hvert tilbud. De ansatte i barnehagen har gratis adgang. Foreldre/foresatte som følger gruppen, betaler samme pris som barna. Vi tilbyr pakkepris om dere bestiller flere tilbud til samme dag. Alle opplegg har en minstepris på kr. 1.000,-.

NB! Vi tilbyr en gunstig pakkepris!
Ved bestilling av to aktiviteter (som ikke er gratistilbud) er prisen kr. 90,- per barn(OBS: Gjelder ikke "Jul på Nesset"). Husk også å bestille gratis matpakkehus, dersom dere ønsker å spise enten før eller etter opplegget. Minstepris for barnehagegrupper er kr. 1.000,- for ett tilbud, ved to tilbud er minsteprisen kr. 1.150,-.

Ønsker dere å bestille, ta kontakt med oss!

E-post:formidling@sverresborg.no(vi anbefaler at dere sender e-post)
Tlf: 73 89 01 00 (man-fre kl. 09.00 og 15.00).

  •  (Foto/Photo)
    1/1

Våre tilbud

Kong Sverre og birkebeinerne (3-6 år)


NB! Tilbys kun i perioden 1. mai – 1. oktober.

Gjennom egenaktivitet og dramalek blir barna kjent med Kong Sverre og hvorfor han bygde borgen sin her, lenge før det ble et museum. Vi beveger oss tilbake til middelalderen med god hjelp av våre birkebeinerkapper. Kong Sverre trenger nemlig hjelp av mange små birkebeinere til å forsvare borgen mot baglerne!

Pris: Kr. 50,- per barn.

Eventyrstund (3-6 år)

Det var en gang… Vi forteller eventyr og bruker drama i formidlingen. I skinnet fra peisilden i stua på Oppdalstunet blir både troll, tusser og prinsesser levende!

Pris: Kr. 50,- per barn.

”Lekefjøs” (2-6 år)

I fjøset på gården Nesset fra Meråker har vi laget et rør-og-spør anlegg, med fjøsdyr og fjøsaktiviteter for barna. Fra hvilket dyr får vi de forskjellige produktene som melk, ost, kjøttdeig og egg? Hva heter mammaen til grisen? Hvordan ser bæsjen til hesten ut? Her vil de små få svar på mange av spørsmålene som vil dukke opp i deres møte med vårt fjøs. Nøkkel til anlegget kvitteres ut i resepsjonen. Påmelding på forhånd er påkrevd. Vi tar i mot én barnehage per dag.

Maks antall: 20 barn.
Varighet: Inntil 2 timer.
Pris: Kr. 0,- per barn.

Bokstavjakten (egenaktivitet)

Gå på jakt i byavdelingen, løs de mystiske rebusene og finn løsningsordet. Bli med i trekningen av premier.
Pris: Gratis

”Kaptein K´s forundringsskip” (2-6 år)

Kaptein K´s forundringsskip er barnas egen fantasiverden innbakt i basisutstillingen ”Livsbilder”. Her opplever barna snorkende og snakkende steiner, leketøy fra fjern og nær, før og nå, et opp-ned rom, og ikke minst ei skattekiste! Kanskje de finner det skjulte kameraet også? En morsom og annerledes museumsopplevelse! Egner seg best for små grupper.

Pris: Kr. 0,- per barn.