• (Foto/Photo)

På Sverresborg Museum kan du gjennomføre din vielse og ditt selskap. 

I et eventyrlig kulturlandskap, med våre to kirker til vielser og våre mange vakre områder for utendørsseremonier, mottakelser og fotografering. 

Dere kan også velge mellom en rekke selskapslokaler i forskjellig stil og størrelse, samt bevertning fra borgstua, vår restauratør. 


Brudeferd med hest og vogn er en opplevelse for alle. Vi er behjelpelig med bestilling. Det samme gjelder transport med veteranbil.
Vi kan også tilby omvisninger for gjestene. 

Sverresborg Trøndelag Folkemuseum har som andre tilsvarende museer utarbeidet retningslinjer og priser for fotografering og filmopptak. 

https://sverresborg.no/fotografering-og-filmopptak


Pris arena/kirke inkl vert:  fra 3500,-  (Lokale, bevertning, foto, omvisninger med mere vil komme i tillegg)

 (Foto/Photo)

Lo kirke
Stemningsfull laftekirke fra første halvdel av 1600-tallet. Tømmerveggene rammer inn et enkelt og vakkert interiør med lukkede benkerader og en flott prekestol. Over alteret i koret henger kopi av et middelaldersk krusifiks fra Mosvik. Kirken har sitteplasser til 77 gjester.

Vår vert er tilgjengelig gjennom hele seremonien. 

Haltdalen stavkirke
Ønsker dere en intim og helt spesiell ramme for vielsen er stavkirken på Sverresborg stedet for dere. Kirken ble reist i middelalderen, nærmere bestemt i 1179. I dag ligger kirken i museets vakre parkområde. Stavkirken egner seg for de minste bryllupene. 

Vår vert er tilgjengelig gjennom hele seremonien.

Vielse i det fri ? 
Foretrekker dere en seremoni i det fri? Da byr friluftsmuseet på en rekke spennende muligheter, alt fra de særegne tun med vakre bygninger som kulisse, til ruinene av kong Sverres middelalderborg – med vidt utsyn over Trondheim by.

Vi tilbyr stoler/sitteplasser til brudepar og forlovere. Vår vert er tilgjengelig gjennom hele seremonien. 

 • (Foto/Photo)
  1/4
  (Bilde 1 av 4)
 • (Foto/Photo)
  2/4
  (Bilde 2 av 4)
 • (Foto/Photo)
  3/4
  (Bilde 3 av 4)
 • (Foto/Photo)
  4/4
  (Bilde 4 av 4)
 (Foto/Photo)


Skogheim
Forsamlingslokale fra Garli i Soknedal med plass til 90 personer.  Vårt mest egnede lokale til bryllupsfesten. 

Borgstua
Borgstua med Borgrommet  ligger i museets publikumsbygg, og har plass til 110 gjester. 

Vikastua på Oppdalstunet
Feststue fra 1700-tallet, og en av Trøndelags vakreste trebygninger. Tak og vegger er fantastisk dekorert. Rundt langbordet er det plass til 20 - 25 personer. Bygningen ligger i et vakkert tun med flere andre bygninger.

Adolf Øiens leilighet
Herskapsleilighet fra år 1900. Leiligheten er utstyrt med Adolf Øiens møbler, supplert med enkelte gjenstander fra museets samlinger. Øiens møbler dekker behovet i de fleste rom. De enkelte værelsene har fått et individuelt preg alt etter hvilken bruk de skal illudere, som fruens kabinett, herreværelse, spisestue, salong etc. Ved bordet er det plass til 16 personer. 

Gramgården
Bygård fra 1700-tallet som i sin tid tilhørte en av byens mektigste menn. Rommene er dekorert med utsøkte detaljer fra denne tiden. Fordelt på to stuer er det her plass til 28 personer. 


Alle våre lokaler leies ut med bevertning fra Borgstua.

E-post: sverresborg.borgstua@mist.no​

Mobil: + 47 940 98 878 Vertshuset Tavern
Unik bygning, med en særegen historie som spisested fra 1739. Bygningen består av 16 stuer, med plass fra 5 til 36 personer. Alle stuene har sin egen atmosfære og sjarm, hvor en kan hygge seg med sine gjester uforstyrret.

Kontakt: ​https://vertshusettavern.no/