(Foto/Photo)

Bryllup på Sverresborg

Vielse, middag og fest 

Museet har alt – unik atmosfære i et eventyrlig kulturlandskap, kirker til vielser og vakre områder for utendørsseremonier, mottakelser og fotografering. Dere kan også velge mellom en rekke selskapslokaler i forskjellig stil og størrelse.

 (Foto/Photo)

Vielsen

Lo kirke
Stemningsfull laftekirke fra første halvdel av 1600-tallet. Tømmerveggene rammer inn et enkelt og vakkert interiør med lukkede benkerader og en flott prekestol. Over alteret i koret henger kopi av et middelaldersk krusifiks fra Mosvik. Kirken har sitteplasser til 77 gjester.

Haltdalen stavkirke
Ønsker dere en intim og helt spesiell ramme for vielsen er stavkirken på Sverresborg stedet for dere. Kirken ble reist i middelalderen, nærmere bestemt i 1179. I dag ligger kirken i museets vakre parkområde. Stavkirken egner seg for de minste bryllupene.

Si ja i det fri!
Foretrekker dere en seremoni i det fri? Da byr friluftsmuseet på en rekke spennende muligheter, alt fra særegne tunområder med vakre bygninger til ruinene av kong Sverres middelalderborg – med vidt utsyn over Trondheim by.

 • (Foto/Photo)
  1/4
  (Bilde 1 av 4)
 • (Foto/Photo)
  2/4
  (Bilde 2 av 4)
 • (Foto/Photo)
  3/4
  (Bilde 3 av 4)
 • (Foto/Photo)
  4/4
  (Bilde 4 av 4)

Mottagelsen

I et eventyrlig kulturlandskap med særegne bygninger er mulighetene mange for den helt spesielle mottagelsen for dine gjester, både innendørs og utendørs.

 (Foto/Photo)

Bryllupsfesten

Vikastua på Oppdalstunet
Feststue fra 1700-tallet, og en av Trøndelags vakreste trebygninger. Tak og vegger er fantastisk dekorert. Rundt langbordet er det plass til 25 personer. Bygningen ligger i et vakkert tun med flere andre bygninger.

Adolf Øiens leilighet
Herskapsleilighet fra år 1900. Leiligheten er utstyrt med Adolf Øiens møbler, supplert med enkelte gjenstander fra museets samlinger. Øiens møbler dekker behovet i de fleste rom. De enkelte værelsene har fått et individuelt preg alt etter hvilken bruk de skal illudere, som fruens kabinett, herreværelse, spisestue, salong etc. Salongen har plass til 14 - 16 personer.

Gramgården
Bygård fra 1700-tallet som i sin tid tilhørte en av byens mektigste menn. Rommene er dekorert med utsøkte detaljer fra denne tiden. Fordelt på to stuer er det her plass til 28 personer.

Skogheim
Forsamlingslokale fra Garli i Soknedal, med storsal og scene, «litjsal» og kjøkken. Skogheim har dekketøy, stoler og bord til 90 personer.
På Skogheim er det lov å medbringe egen mat og drikke, men dersom catering skal benyttes må dette bestilles via vår restauratør. Ta kontakt med booking@sverresborg.no for informasjon

Borgstua
Borgstua og selskapslokaler ligger i museets publikumsbygg, og har plass til 110 gjester.

Vertshuset Tavern
Unik bygning, med en særegen historie som spisested fra 1739. Bygningen består av 16 stuer, med plass fra 5 til 36 personer. Alle stuene har sin egen atmosfære og sjarm, hvor en kan hygge seg med sine gjester uforstyrret.

 • (Foto/Photo)
  1/6
  (Bilde 1 av 6)
 • (Foto/Photo)
  2/6
  (Bilde 2 av 6)
 • (Foto/Photo)
  3/6
  (Bilde 3 av 6)
 • (Foto/Photo)
  4/6
  (Bilde 4 av 6)
 • (Foto/Photo)
  5/6
  (Bilde 5 av 6)
 • (Foto/Photo)
  6/6
  (Bilde 6 av 6)

Ønsker dere det lille ekstra?

Brudeferd – med hest og vogn er en opplevelse for alle! Vi er behjelpelig med bestilling. Det samme gjelder transport med veteranbil.
Vi kan også tilby omvisninger for gjestene.

Fotografering - Sverresborg Trøndelag Folkemuseum har som andre tilsvarende museer utarbeidet retningslinjer og priser for fotografering og filmopptak. Les mer om det her:

Ta kontakt for en uforpliktende prat!

For tilbud og mer informasjon, kontakt oss på telefon 73 89 01 00 eller e-post sverresborg.booking@mist.no.
Det er best å kontakte oss pr. mail, vi svarer fortløpende på forespørsler.