Høgskole og universitet

Vi har flere tilbud til studenter og ansatte ved høgskoler og universitet.

Vi fokuserer på dialogbasert formidling, hvor vi ønsker innspill fra dere som besøkende. Vi er også åpne for samarbeid om andre temaer og med andre utdanningsinstitusjoner, det være seg prosjekt, praksisplasser eller utstillingskonsept. Ta gjerne kontakt med oss!

Det er også mulig for oss å skreddersy egne opplegg, dersom man ønsker å besøke en av museets avdelinger og få mer kjennskap til f.eks innsamling og bevaring av gjenstander og foto, markedsføring, byggeteknikker m.m.

Ønsker dere å bestille, ta kontakt med oss!

E-post: booking@sverresborg.no (vi anbefaler at dere sender e-post).
Tlf: 73 89 01 00 (man-fre kl. 09.00 og 15.00).

Priser

Gruppepris er kr. 45,- per student per tilbud (inkludert besøk i våre utstillinger), med minstepris kr. 900,-. Studieledere går gratis. 

NB! Vi tilbyr en gunstig pakkepris!
Ved bestilling av to aktiviteter (som ikke er gratistilbud) er prisen kr. 75,- per student. Minstepris for studentgrupper er kr. 900,- for ett tilbud, ved to tilbud er minsteprisen kr. 1.000,-.

DSC9041.JPG

Våre tilbud til høgskole og universitet


Barnehagehistorisk omvisning
Barnehagens historie er en del av barns historie. På Sverresborg har vi en nasjonal barnehagehistorisk samling med omlag 2.500 gjenstander og foto. I et samarbeid mellom Trondhjems Asylselskap, Trondheim kommune, DMMH og Sverresborg er det gjennomført et stort innsamlingsprosjekt med registrering og dokumentasjon av barnehagehistorisk materiale. Materialet kommer bl.a. fra Midtbyen barnehage, Bakklandet barnehage, Paulinelund daghjem og DMMH. Omvisningen starter i barndomsdelen av vår basisutstilling Livsbilder. Her ser vi på overgangen fra asyl til den moderne barnehagen. Turen går så videre til utstillingen Barnehage skal det hete i friluftsmuseet, hvor vi får se mer av den barnehagehistoriske samlingen. 
Omvisningen kan kombineres med et besøk på gården Nesset fra Meråker, hvor vi driver åpen kulturhistorisk barnehage.
Varighet: Ca. 1 time.

Hygiene
Omvisningen starter på gården Litjbuan fra Meldal i 1825. Her legger vi opp til formidling og dialog omkring oppvekstvilkår, boforhold og hygiene. Vi snakker bl.a. omkring temaer som barnedødelighet, amming, spytting, vannbæring, vasking og undertøy. Etter å ha vært i dagligstua på Litjbuan, går turen ned til Byavdelingen og tannlegekontoret. Her ser vi på hvordan det var å gå til tannlegen i ei tid før strømmen kom.
Varighet:Ca. 1 time.

Byvandring i 1700-tallets Trondheim
Opplev det enorme klasseskillet som oppstod under Trondheims «gullalder» på 1700-tallet. Eksport av kobber, trelast og tørrfisk gjorde at noen familier ble styrtrike, og forskjell mellom fattige og rike økte. Vi besøker Hans Nissens hus, en kjøpmann av dansk slekt, som etterlot seg enorme pengesummer etter sin død. I Gramgården får vi et innblikk i adelens opulens og festkultur. Til slutt besøker vi Nattmannen`s hus, stakkaren som var på bunnen av samfunnet, som måtte gjøre all drittjobben.
Varighet:Ca. 45 min.