Høgskole og universitet

Vi har flere tilbud til studenter og ansatte ved høgskoler og universitet.

Vi fokuserer på dialogbasert formidling, hvor vi ønsker innspill fra dere som besøkende. Vi er også åpne for samarbeid om andre temaer og med andre utdanningsinstitusjoner, det være seg prosjekt, praksisplasser eller utstillingskonsept. Ta gjerne kontakt med oss!

Det er også mulig for oss å skreddersy egne opplegg, dersom man ønsker å besøke en av museets avdelinger og få mer kjennskap til f.eks innsamling og bevaring av gjenstander og foto, markedsføring, byggeteknikker m.m.

Ønsker dere å bestille, ta kontakt med oss!

E-post:sverresborg.formidling@mist.no (vi anbefaler at dere sender e-post).
Tlf: 73 89 01 00 (man-fre kl. 09.00 og 15.00).

Priser

  • Kr. 50,- per stykk, minstepris kr. 1.000,-. 
  • Kontakt oss for pris ved bestilling av flere opplegg.

  •  (Foto/Photo)
    1/1

Våre tilbud til høgskole og universitet

Hygiene
Hvordan var hverdagen uten innlagt vann, dusj eller bad og doen var en stang bak låven? Eller da lus og lopper i skinnfellen var det «normale» og alle spiste fra samme grøtfat? Vi tar utgangspunkt i det gamle bondesamfunnet og ser nærmere på hvilke rammebetingelser som var til stede for personlig hygiene og god helse. Vi besøker en gård fra begynnelsen av 1800-tallet, og tar også turen innom tannlegekontoret fra år 1900.

Fattig og rik
Opplev kontrastene i levestandarden for over 100 år siden gjennom å besøke det enkle småbruket til Oppdalsfamilien på landsbygda og den overdådige leiligheten til Adolf Øien i byavdelinga. Vår guide tar deg med på en reise fra fattigfolkets beintøffe hverdag i slit og arbeid, til rikfolkets sosietetsliv i forretninger og luksus.

Byvandring i 1700-tallets Trondheim
Opplev det enorme klasseskillet som oppstod under Trondheims «gullalder» på 1700-tallet. Eksport av kobber, trelast og tørrfisk gjorde at noen familier ble styrtrike, og forskjell mellom fattige og rike økte. Vi besøker Hans Nissens hus, en kjøpmann av dansk slekt, som etterlot seg enorme pengesummer etter sin død. I Gramgården får vi et innblikk i adelens opulens og festkultur. Til slutt besøker vi Nattmannen`s hus, stakkaren som var på bunnen av samfunnet, som måtte gjøre all drittjobben.
Varighet:Ca. 45 min.