Skissene viste en streng symmetrisk utforming orientert om midtaksen på apoteket. Selve urtehagen består av et 30-talls bed omgitt av grusganger. Bedene skulle kantes med trykkimpregnerte trekarmer. I planen var det innpasset en hagepaviljong som lå lagret på Musèet. Paviljongen viste seg å være i for dårlig forfatning og den ble tatt ut av planen. Hagen skulle omkranses av en klipt alperipshekk.
Kostnadsoverslaget var på 150.000 kr - som senere måtte oppjusteres til 250.000 kr da vi innså at vi måtte engasjere entreprenør til grunn- og planeringsarbeider. Entreprenøren skulle også bygge en natursteinmur i det sterkt hellende terrenget. Vi ville også få behov for å leie inn rørlegger og elektriker.
I juni dro Elin KIrksæther, Gina Amundsen, Marit Herrem og Gunnar Tørud på befaring til urtehagen ved Gammelgården I Haltdalen. De hadde startet restaurering av anlegget I 1993 og urtehagen stod ferdig 1995.Den fikk form som en renessansehage, som var vanlig midt på 1700 – tallet. Her var det plukket ut vekster etter plantelister fra gamle prestegårdshager.
Planskissene og kostnadsoverslaget for Apotekhagen på Sverresborg fikk tilslutning hos ledelsen ved Musèet og i Venneforenings styre høsten 2012.
Etter et iherdig arbeid for å skaffe midler til Apotekhagen fikk vi følgende fra:
Trondheim kommune – Frivillighetsmillionen: kr. 30.000
Apotekerforeningen I Trondheim: kr. 25.000
Prosjektet “Medvirkning gjennom frivillighet ved prosjektleder Ann Siri Garberg: kr. 150.000
Driftslederen ved museet skaffet oss gratis trykkimpregnerte materialer til rammene rundt alle bedene fra XL – Bygg på Lade og skruer fra Tromas I Fossegrenda.
Venneforeningen på Sverresborg har bevilget penger til Apotekhagen I alle årene fra 2012 og fram til I dag.