Historisk ferieskole

«Kjære magiske porten vår, ta oss tilbake hundrevis av år!»

Bli med på en opplevelsesfylt uke hvor du får oppleve hvordan det var å være barn i Norge i gamle dager! Vi går igjennom tidsportalen og reiser hundrevis av år tilbake i tid for å oppleve «gamle dager» som vekkes til live igjen på Sverresborg gjennom lek, læring og arbeid. Voksne og barn kler seg opp i tidsriktige klær og spiller skuespill sammen i autentiske omgivelser. Kanskje glemmer du at året egentlig er 2021? Lyden av mobiltelefoner byttes ut med skoleklokka som ringer og sverd som klinger. Skal du lage mat må du selvfølgelig til brønnen for å hente vann først. Alle vet jo at suppa smaker best når man har laget den selv.

Dere kan velge mellom tre forskjellige ferieskoler; bygda, byen og borgen. Les mer om de ulike ferieskolene, og bestill nederst på denne siden.  

ferieskole.png (Foto/Photo)

Ønsker dere at barna skal delta på samme uke?

Dere kan sjekke antall ledige plasser på hver av ferieskolene ved å velge uke først, så dukker det opp antall ledige plasser under, se bilde og rød sirkel. 

B007_C079_100925.0000257.png (Foto/Photo)

Borgen

Vi reiser tilbake til 1200-tallet og utforsker hvordan det var å være birkebeiner. I middelalderen var det mye krig i Norge fordi man sloss om hvem som skulle være konge i landet. Den som var best på å sloss klarte å erobre byer og landsdeler. I Nidaros (Trondheim) var det Kong Sverre som regjerte, men han trengte gode krigere. Birkebeinerne var uten en hærfører og ble en del av Kong Sverre sin hær. Kong Sverre og birkebeinerne bodde i Borgen Sion som ligger på Sverresborg museum.


Informasjonsskriv Historisk ferieskole borgen:
DSC1284.JPG (Foto/Photo)

Bygda

Fokus på gårdsdrift

På Nesset bor det en familie som trenger litt hjelp. Det er alltid noe som må gjøres på gården. Visste du at kua kan drikke så mye som 40 liter vann om dagen? I tillegg trenger den mat og stell. Det samme gjelder grisene. Hvis det blir igjen noen matrester etter dugurd-måltidet er det bare i legge det i trauet, grisene blir aldri helt mette. Geitene må ha mye høy og mye kos. Er vi heldige så har hønene lagt nok egg til å lage pannekaker etter en lang dag med gårdsarbeid. Av og til får gården besøk av noen rare skikkelser. Spesielt hyggelig er det når omreisende kommer innom for å fortelle eventyr til store og små. 


Informasjonsskriv Historisk ferieskole bygda:
DSC1498.JPG (Foto/Photo)

Byen

Fokus på håndverk

Lurer du på hvordan det var å bo i Trondheim by for over hundre år siden? I byen får du innpass hos søstrene Wold i Danielsveita. Søstrene er veldig snille som lar barna bo hjemme hos seg, men de forventer også at barna skal arbeide for føden. Du får prøve deg som håndverkerlærling i et av de mange verkstedene vi har i byavdelingen på museet. Kanskje snekkeren eller keramikeren vil lære bort sine kunster. Søstrene Wold er flinke til å lage mat. Da må barna løpe ærend til Colonialen for å kjøpe mel og sukker. Skal man sende brev må man innom postkontoret. Bare pass på så den nysgjerrige postmesteren ikke åpner brevet før det sendes. Det blir selvfølgelig også tid til lek og moro. På Torget ligger det tidsriktige leker. Det er med andre ord aldri kjedelig å være i byen.


Informasjonsskriv Historisk ferieskole byen:

Når?
Bygda arrangeres i uke 25 - 28 og 30 - 32. 
Byen arrangeres i uke25 - 26 og 31 - 32.
Borgen arrangeres i uke 25 - 28 og 31 - 32.

Lengde: Alle ferieskolene varer en skoleuke, fra mandag til fredag fra kl. 09.00-15.00.

Pris: kr. 2.900,- per barn per uke. Samme pris på alle ferieskolene. 

Aldersgrense: 8 - 13 år

Avmelding:Historisk ferieskole er en fritidsaktivitet som er unntatt angrerett, og påmelding er bindende.

Det er begrenset antall plasser per uke.

ferieskole.png (Foto/Photo)

Ønsker dere at barna skal delta på samme uke?

Dere kan sjekke antall ledige plasser på hver av ferieskolene ved å velge uke først, så dukker det opp antall ledige plasser under, se bilde og rød sirkel. 

Velg type ferieskole og bestill periode

OBS! Man kan kun bestille for et barn -og en uke av gangen.