Historisk ferieskole

«Kjære magiske porten vår, ta oss tilbake 100 eller 1000 år!».
Bli med på en opplevelsesfylt uke hvor du får oppleve hvordan det var å være barn i Norge i gamle dager!

B007_C079_100925.0000257.png (Foto/Photo)

Borgen

I år skal vi prøve en helt ny type ferieskole i uke 33. Vi skal gå tilbake til 1100-tallet og utforske hvordan det var å være birkebeiner. I middelalderen var det mye krig i Norge fordi man sloss om hvem som skulle være konge i landet. Den som var best på å sloss klarte å erobre byer og landsdeler. I Nidaros (Trondheim) var det Kong Sverre som regjerte, men han trengte gode krigere. Birkebeinerne var uten en hærfører og ble en del av Kong Sverre sin hær. Kong Sverre og birkebeinerne bodde i Borgen Sion som ligger på Sverresborg museum. 

Vi skal ha kamptrening, lage tidsriktig mat, drive med håndarbeid og vi skal i slutten av uken sette opp et teaterstykke for foresatte og besøkende på museet (ca. 15 minutter). Gjennom uken vil det være fokus på teaterstykket og alle barna vil få en rolle. Man kan selv velge om man vil si mye eller lite. 

Vi lurer nå på om du kunne tenke deg å bli med på en spennende uke gjennom historisk ferieskole Borgen? Opplegget varer en skoleuke fra mandag til fredag fra kl 09.00-15.00. Vi tilbyr redusert pris til vår lanseringsuke: kr. 2000,-. Hvert barn får to fribilletter til forestillingen fredag. Andre må betale vanlig inngangsbillett. Barn under 16 år går gratis inn på museet. Send mail til booking@sverresborg.no ved interesse.

DSC1284.JPG (Foto/Photo)

Byen   (Fokus på håndverk)
Lurer du på hvordan det var å bo i Trondheim by for hundre år siden? I byen får du innpass hos søstrene Wold i Danielsveita. Søstrene er veldig snille som lar barna bo hjemme hos seg, men de forventer også at barna skal arbeide for føden. Du får prøve deg som håndverkerlærling i et de mange verkstedene vi har i byavdelingen på museet. Kanskje snekkeren eller keramikeren vil lære bort sine kunster. Søstrene Wold er flinke til å lage mat. Da må barna løpe ærend til Colonialen for å kjøpe mel og sukker. Skal man sende brev må man innom postkontoret. Bare pass på så den nysgjerrige postmesteren ikke åpner brevet før det sendes. Det blir selvfølgelig også tid til lek og moro. På Torget ligger det stylter, hestesko, blikkbokser og andre leker. Det er med andre ord aldri kjedelig å være i byen.


Bygda (Fokus på gårdsdrift)
I Nesset bor det en familie som trenger litt hjelp. Det er alltid noe som må gjøres på gården. Visste du at kua kan drikke så mye som 40 liter vann om dagen? I tillegg trenger den mat og stell. Det samme gjelder grisene. Hvis det blir igjen noen matrester etter noon-måltidet er det bare i legge det i trauet, grisene blir aldri helt mette. Geitene må ha mye høy og mye kos. Er vi veldige så har hønene lagt nok egg til å lage pannekaker etter en lang dag med gårdsarbeid. Av og til får gården besøk av noen rare skikkelser. Spesielt hyggelig er det når omreisende kommer innom for å fortelle eventyr til store og små. Livet på gården er hardt, men familien kunne aldri tenke seg å flytte ned til den bråkete byen.

Vi går igjennom tidsportalen og reiser hundre år tilbake i tid for å oppleve «gamle dager» som vekkes til live igjen på Sverresborg gjennom lek, læring og arbeid. Voksne og barn kler seg opp i gammeldagse klær og spiller skuespill sammen i autentiske omgivelser. Kanskje glemmer du at året egentlig er 2020? Lyden av mobiltelefoner byttes ut med skoleklokka som ringer inn til skoletime. Læreren ser rart på deg hvis du spør etter nettbrett, her finnes bare tavle og griffel. Skal du lage mat må du selvfølgelig til brønnen for å hente vann først. Alle vet jo at suppa smaker best når man har laget den selv.

Når: Uke 26 - 33

Lengde: Opplegget varer en skoleuke fra mandag til fredag fra kl 09.00-15.00.

Pris:kr. 2.700,- per barn per uke.

Aldersgrense: 8 - 13 år

Obs! Det er begrenset antall plasser per uke.

Påmelding

booking@sverresborg.no eller telefon 73 89 01 00.

Skriv om dere ønsker å delta på ferieskolen i byen eller bygda.

  •  (Foto/Photo)
    1/2
  •  (Foto/Photo)
    2/2