Turer

Venneforeningen arrangerer årlig turer med buss til ulike steder i regionen for å besøke steder og institusjoner som er beslektet med museets faglige aktiviteter.

Høstturen 2019

Onsdag 11. september gikk høstturen til Norsk Radio og TV museum i Selbu med 31 deltakere fra Venneforeningen. Turen startet på Sverresborg med buss til Selbu hvor vi gikk om bord på M/S Jøvra som fraktet oss i flott vær over Selbusjøen til Radio og TV museet. På overfarten fikk vi god informasjon om historien til M/S Jøvra og områdene rundt Selbusjøen.

Norsk Radiomuseum i Selbu har tatt for seg radiohistorien fra 1890 og fram til 1980 og viser både tidsbilder, musikk og radioprogram fra de forskjellige periodene. Når det gjelder fjernsynet kom ikke det til Norge før på – 50 tallet og for allmenheten fra 20. august i 1960. 

TV museet er oppbygd som et selvstendig museum som viser teknikken og programsiden gjennom de siste 60 årene. Fjernsynsmuseet i Selbu er unikt i Europeisk målestokk med fjernsynsapparat og utstyr fra 1928 fram til dags dato.

På museet fikk vi en suveren omvisning av Per Erik Steen både på radio- og fjernsynsmuseet. Det ble servert lunsj til deltakerne i museets kafe. Etter omvisningene 5ok vi buss fra museet til Selbusjøen Hotell & Gjestegård hvor vi ble servert velsmakende nyfisket røya fra Selbusjøen. Turen ble avsluttet i Trondheim ca. kl. 1900.