Sommer på Sverresborg

Dagprogram

Mating av dyrene på gårdet Nesset 
Kl. 10.15 på gården Nesset. Passer til alle aldre

Frieriet på Oppdal 
Kl. 11.00 på Oppdalstunet. Bryllups-tradisjoner fra 1800-tallet. Passer fra 8 år og oppover.

Guidet tur på museet
Kl. 12.00 alle dager (utenom lørdager). Bli med på en vandring i friluftsmuseet. Vi er innom stavkirka fra middelalderen, Lo kirke fra 1600-tallet og flere vakre gårdstun.

Eventyrstund 
Kl. 13.00 på Opptunet ved Eventyrstien. Passer til barnefamilier

Birkebeinerleir
Kl. 14.00 ved ruinene til Kong Sverres borg. Lær om Sverre, birkebeinere og baglere, og bli ekte birkebeinere. Passer fra 4 år og oppover.

Guidet tur på museet
Kl. 14.30 alle dager. Bli med på en vandring i friluftsmuseet. Vi er innom stavkirka fra middelalderen, Lo kirke fra 1600-tallet og flere vakre gårdstun.

Møte i byen 
Kl. 15.30 på torget i Byen. Bli med på vandreteater i byen, fra 17- og 1900-tallet. Passer fra 8 år og oppover.

Mating av dyrene på gårdet Nesset
Kl. 16.00 på gården Nesset. Passer til alle aldre

Omvisninger i sommer

Guidet tur på museet
Kl. 12.00 og kl. 14.30 alle dager (utenom lørdager kl. 12.00). 
Bli med på en vandring i friluftsmuseet. Vi er innom stavkirka fra middelalderen, Lo kirke fra 1600-tallet og flere vakre gårdstun. 

Omvisning i Byen og i Adolf Øiens leilighet
Onsdager kl. 12.00 omvisning i byen med Terje Bratberg.
Onsdager kl. 13.00 omvisning i Adolf Øiens leilighet med Terje Bratberg.

Byomvisning med Terje Bratberg
Lørdager kl. 12.00 er det Byomvisning, med Terje Bratberg, inkludert fyrstekake og kaffe på Café Erichsen, og Adolf Øiens leilighet. Bli med på en historisk vandring i gamle Trondheim. Kun 20 plasser, egen billett nødvendig. Billett kjøpes på nett eller i skranken. Ca. 1t 45 min. Kr 250,- Billetten gir også adgang til resten av museet.

Lørdag 1. august vil ikke Terje Bratberg holde Byomvisningen. En annen dyktig omviser vil ta publikum med gjennom programmet!

Omvisninger er inkludert i inngangsbilletten, med mindre annet er spesifisert. Oppmøte på Nytorget utenfor resepsjonen ved alle guidet omvisninger.

Besøk gården Nesset

Besøk familien på Nesset og ta del i livet på gården slik det var på begynnelsen av 1900-tallet. Her holder dyrene til; geiter, griser, høner, kyr og kaniner. Her har vi et spennende lekefjøs for de minste. Besøk også lekeplassen med sandkasse, gravemaskin og Gråtassen. Velkommen hit!

Egenaktiviteter

Lekeløypa
Vi utfordrer deg nå til å ta vår lekeløype som stå rundt omkring i byavdelingen. Her finner du blant annet bassebane, ringspill og slå på hjul.

Historieløypa
Gå på jakt i friluftsmuseet og følg løypa merket med kongekroner. Her skal det telles alt fra vinduer på hus til antall kirker på museet. Bli med i trekningen av premier.

DSC1254.JPG

På museet møter du historier fra ulike epoker av Trøndelags historie levendegjort av dyktige formidlere og skuespillere. På borgen møter du djerve birkebeinere, eller kanskje møter du nattmannen som tømte doene vandrende i utkanten av byen. I byavdelinga kan du handle karameller, sukkertøy og barneleker i den gamle colonialen, og når du trenger en hvil kan du ta inn på den legendariske Café Erichsen, det tradisjonsrike vertshuset Tavern eller den koselige kafé Borgstua.

Velkommen til en eventyrlig og historisk sommer på Sverresborg!

Mer informasjon: