Hopp til hovedinnhold

Keramikkverkstedet

I museets håndverkergård Schjølberggården, har museet fått sitt eget keramikkverksted med utsalg.

Pottemaker Edith Serine Thomassen er en Trondheimsbasert keramiker som har spesialisert seg i brukskunst av porselen med et vakkert, nordisk uttrykk. Hun er utdannet keramiker med Svennebrev i pottemakerfaget fra 2002 og har jobbet med å lage kvalitetsprodukter av porselen siden da. Edith Serine har tatt Ledelse i små håndverksfag og er godkjent opplæringsbedrift.

For pottemaker Edith Serine Thomassen har skapertrangen vært drivkraften bak å bygge opp verksted og galleri. Fra sine kulturhistoriske lokaler på Sverresborg Folkemuseum i Trondheim lager hun vakker brukskunst som både representerer tidløsheten i et flere tusen år gammelt håndtverk samtidig som hun har et moderne og lekent uttrykk. 

Thomassen er opprinnelig fra Lofoten, og det er fra vår ville kyst og havet hun henter sin inspirasjon, noe man klart kan se i fargevalgene. Hovedmotivasjonen er å lage produkter som er estetisk vakre samtidig som de kan brukes daglig.

 Vi lever i et samfunn som er preget av en bruk og kast mentalitet. Jeg ønsker å skape  produkter som varer, er vakre og som gir glede i hverdagen.

Hun selger gjenstander i alle prisklasser, også til offentlige utsmykninger og bedrifter.

  • 1/3
  • 2/3
  • 3/3

Åpningstider i keramikkverkstedet

Keramikkverkstedet følger stort sett museets åpningstider. 

Om du ønsker å handle keramikk, eller komme i kontakt med Edith Thomassen, kan hun kontaktes på telefon 993 51 803 og e-post  thomassen.edith@gmail.com.


Se hjemmesiden for oppdatert informasjon og åpningstider.

www.pottemaker.no.  • 1/1
Museum24:Portal - 2024.06.11
Grunnstilsett-versjon: 1