Historisk vinterferieskole for barn

Sverresborg har siden 2005 arrangert historisk ferieskole for barn. Nytt av året er at vi nå tilbyr dette også i skolens vinterferieuke 19.-23. februar kl. 10-15, uke 8.

  • 1/3
  • 2/3
  • 3/3

Vinterferieskolen har base i historiske omgivelser hos søstrene Wold i Danielsveita 2 i den gamle erverdige byavdelinga på museet.

Vinterferieskolen har fokus på håndverk og har som mål å lære elevene om historie og tradisjoner gjennom opplevelser, aktiviteter og lek. Elevene reiser tilbake til begynnelsen av 1900-tallet, får kostymer og et «nytt» gammeldags navn, som kan være et utgangspunkt for å være i en rollekarakter fra forrige århundre gjennom ferieuka.

Elevene vil gjennom uka bli presentert for ulike håndverksteknikker. Elevene vil få lage sine egne håndverksprodukter i keramikkverkstedet, i snekkerverkstedet, på kjøkkenet og i systua med god veiledning og oppfølging fra håndverkere og ferieskolelærere.

Hver dag blir det servert et måltid mat midt på dagen, og det vil selvsagt bli satt av tid til lek og muligheter for å gå på oppdagelsesferd på museet innimellom arbeidsøktene.

Vi har plass til 10 barn i alderen 9-13 år og tilbudet koster kr. 2600,- Ettersom det er så begrenset antall plasser, kan det være lurt å melde seg på raskt. Påmelding innen: 5 februar.

Vi ønsker velkommen til ei lærerik, inspirerende og morsom vinterferieuke på Sverresborg.