Helg på Sverresborg

Legg helgeturen til museet, vi byr på opplevelser for liten og stor.

  • IMG_1735.JPG

Husene i museets byavdeling er åpne. Titt innom til tannlegen, hattebutikken, postkontoret og apoteket. Kanskje tør du også besøke nattmannen, i utkanten av byavdelingen?

Ta turen innom colonialforretningen og se om noe faller i smak. Vi kan friste med byens beste drops og karameller.

Pakk tursekken og legg helgeturen til friluftsmuseet. Se på utsikten fra borgen, besøk våre vakre gårdstun og ta piknik i parken. Kanskje møter du også herr og fru andemor i dammen? Eller salamanderne som har flyttet inn der?

Vi har også åpnet en fin eventyrsti, som passer for alle over 2 år. Finner du trollene som gjemmer seg i skogen? Eller huldra som er på vei inn i fjellet? Kanskje har du også lyst til å slutte med smokken? Kong Sverre tar gjerne imot den i sin smokkebrønn. Da kan det vente en belønning!

Besøk gjerne våre innendørs utstillinger. Vi har utstillingen «Duedtie/Duodji/Duodje – samisk husflid og håndverk. Denne utstillingen er tre utstillinger i en, alle med fokus på samisk husflid og tradisjonshåndverk samt vår permanente utstilling «Livsbilder». De minste bør legge inn et besøk hos selveste Kaptein K!

Hver søndag kl 13 inviterer vi til eventyrstund på gården Nesset. Gamle folkeeventyr blir som nye, og både store og små vil bli overrasket, uansett hvor mange ganger man har hørt eventyret før.

Sulten? Ta turen innom vår nye kafe Borgstua eller Verstshuet Tavern. 

Glem heller ikke å legge turen innom vår flotte museumsbutikk!

Visste du også at man vi arrangerer barnebursdager på museet i helgene? 

 

Våre åpningstider i helgene er fra kl 12.00 – 16-00.

Velkommen!