Hopp til hovedinnhold

Hegdahlgården

Hegdahlgården er fra tidlig 1700-tallet, og har navn etter baker Johan H. Hegdahl. Hegdahl og hans sønn drev bakeri her i over 50 år. I 2017 har vi gjenskapt Café Erichsen her.

Gården har rommet en rekke forskjellige yrker og virksomheter. Den første eieren vi kjenner er Ole Hjulmager eller Ole Drejer som bodde her i 1736. Da han var død giftet enken seg med Amund Hyll. Den fine rokkokodøra skriver seg fra den gangen. 

I 1852 ble gården kjøpt av baker Johan H. Hegdahl, og gården har navn etter han og hans sønn, som også var baker. Her ble det drevet bakeri i over 50 år. Tidlig på 1900-tallet var det margarinfabrikk i gården. Da gården var under riving, ble det oppdaget rester av malte dekorasjoner fra 1700-tallet i et par av rommene. Derfor ble det besluttet å flytte bygningen til museet. 

Stod opprinnelig i Munkegata 5. Gjenreist på Sverresborg i 1994. 

I Hegdahlgården har vi nå etablert friluftsmuseets kafe/konditori, hvor publikum i en utstilling blir kjent med Trondheims kafekultur. Rammen for kafeen er Cafe Erichsens rike historie som en kulturinstitusjon i Trondheim gjennom 50 år.