Hopp til hovedinnhold

Diplom-is kiosken

Diplom-Is kiosken ble tegnet av disponent Finn Wittersø i Diplom-Is, og produsert av Reidar Røed Trevarefabrikk i Sandefjord. Kioskene er kjente landemerker fra 1950-tallet, da de første ble satt i produksjon. Kiosken ble et populært innslag rundt omkring i landet både på badestrender og campingplasser, og var sentral i markedsføringen av Diplom-Is. Alle kiosker ble nummererte, og i alt ble det produsert 853 Diplom-Is kiosker. Karakteristisk er de skrå sidene, kalt «vidopp».  Originalt ble de produsert med mahognylakkert jernbanepanel i fronten. Taket var dekket med takpapp.

Denne kiosken lå opprinnelig ved trikkesløyfa ved Fagerheim på Lade, og var i bruk fram til 1970-tallet. Senere hadde den funksjon som lysthus/lekehus i en hage på Fagerheim, der den til sist ble brukt som lager for hageredskaper.

Sverresborg Trøndelag folkemuseum har i 2022 restaurert den tilbake til opprinnelig utseende som kiosk. Fronten har fått original brunfarge, og resten av eksteriøret har fått den originale lysegule fargen med grønn innramming.

  • 1/4
  • 2/4
  • 3/4
  • 4/4
Museum24:Portal - 2024.06.11
Grunnstilsett-versjon: 1