Barnas Sverresborg

Sverresborg er et eldorado for barn i alle aldre. Her er noen høydepunkter. Visste du forresten at vi har gratis inngang for alle barn under 16 år?

Eventyrstund_nesset.jpg (Foto/Photo)

Helgeprogram for barn

Hver lørdag har vi eventyrstund på gården Nesset kl. 11.30 og hver søndag har vi omvisning for barn kl. 13.00.

DSC3695.JPG (Foto/Photo)

Kaptein K's verden

Kaptein K er en utstilling for barn, inne i vår permanente utstilling "Livsbilder". Tilgjengelig hele året. 

Kapteinens lidenskap er leketøy fra fjern og nær, fra før og nå. Han er imidlertid ikke så opptatt av årstall og system, så han har plassert lekene rundt i skipet på sin egen måte. Her finnes steiner som snakker, ei ekte skattekiste og selvfølgelig har kapteinen en papegøye som snakker.

barnebursdag-1.png (Foto/Photo)

Barnebursdag?

Hva med en helt spesiell barnebursdagsfeiring på Sverresborg Trøndelag Folkemuseum? Vi har flere tilbud du kan velge mellom.

barnehagen.jpg (Foto/Photo)

Åpen barnehage

Visste du at Sverresborg har landets eneste kulturhistoriske barnehage? 
Når vinterstormene raser ute, er det godt å komme inn og varme seg ved grua i Sverrestunet åpne barnehage. Vi legger skinnfeller på gulvet og gjør det lunt og koselig. I lyset fra parafinlamper og stearinlys forteller vi eventyr, synger gamle sanger og leser rim og regler. 

5280059.JPG (Foto/Photo)

Lekefjøset

Har du noen gang lurt på hvor melka i boksen i kjøleskapet kommer fra?​

Hva kom først, høna eller egget, og hvor bor egentlig grisen?


I lekefjøset på Nesset kan du få svar på mye som du kanskje lurer på. Her finner du kyr og okser, og i bingen har grisen lagt seg til med både krøllet hale og kanskje er han litt nesevis. Er du riktig så heldig så ser du også ei mus som har gjemt seg i kroken. 

I fjøset på  Nesset er det lov å røre, og ikke minst spørre. For dyra her de er til for nysgjerrige barn, som skjønner at den ekte kua ikke er lagd av tre og at grisen den har bust og ikke myk bomull. 

Kom, lek og lær!

DSC7077.JPG (Foto/Photo)

Birkebeinerleieren

Vil du bli en ekte Birkebeiner? Da må du bli med på treningsleir! Lær om taktikk, håndtering av sverd, skyt med pil og bue, fyr av en blide og slå mynter. Barna får kostymer, sverd og skjold. Birkebeinerleiren er tilgjengelig hele sommersesongen, og ved bestilling ellers i året, feks til barnebursdag eller barnehager/skoler.