Barnebursdag

Hva med en helt spesiell barnebursdagsfeiring på Sverresborg Trøndelag Folkemuseum? Vi har flere tilbud du kan velge mellom!

Velkommen til en barnebursdag utenom det vanlige!


I sommersesongen deltar bursdagsgjestene i vårt ordinære dagsprogam med mange ulike aktiviteter å velge mellom. Resten av året tilbyr vi ulike aktiviteter, som står beskrevet litt lenger nede på siden.

Obs! Vi tilbyr barnebursdag kun i helg, altså lørdag og søndag.

Bursdagsselskapet disponerer "Kong Sverres rom" (like bak resepsjonen) til bespisning.
Maten leveres fra vår cafe, Borgstua, og dere kan velge mellom:
- Pizza
- Pølse
- Pannekake
- Kyllingwrap (en per pers)

Drikke (saft er inkludert). Eventuelle kaker, snacks og annen mat må dere medbringe selv. Det er et lite kjøleskap i bursdagsrommet.

Gjennomføring av bursdagsoppleggene forutsetter at minst en forelder/voksen er til stede.

 "Snipp, snapp, brennsnute!" arrangeres i Danielsveita, her spiser barna suppen som blir laget.Eventuelle kaker, snacks og annen mat må dere medbringe selv. Det er kjøleskap i Danielsveita.  

Leie av bursdagsrom
Kong Sverres rom kan også leies til bursdagsselskap uten å bestille aktiviteter hos oss. Da kan dere ta med mat, kake, godteri og drikke selv. Rommet er utstyrt med vask og kokeplate, så her kan dere f. eks koke pølser. Dere må også medbringe eget dekketøy. Leie av Kong Sverres rom uten aktivitet koster kr. 1000,-. Dere disponerer rommet fra kl. 11 – 15. Rommet kan kun leies lørdager og søndager.


Aktiviteter utenom høysesong:

  •  (Foto/Photo)

1. Snipp, snapp, brennsnute! For barn i alderen 6 – 10 år. Maks antall barn: 20
Barna inviteres inn i vårt kjøkken anno 1890 hvor de møter vår formidler «Frøken Wold». Barna får enkle kostymer, og sammen med frøken Wold lager de suppen «Brennsnute». Her blir det skrelling av forskjellige grønnsaker og felles matlaging på kjøkkenet!

Gjennomføring av bursdagsopplegget forutsetter at minst en forelder/voksen er til stede og hjelper til med matlagingen. 

  •  (Foto/Photo)

2. Sangleik i fjøset. For barn i alderen 3 – 6 år. Maks antall barn: 25
Bli med på besøk på gården Nesset hvor man får prøve flere gammeldagse leker og får leke fritt i lekefjøset. Bli kjent med budeia eller drengen fra gården Nesset som forteller hvordan det er å arbeide på gård. Akkurat denne dagen bestemmer budeia/drengen seg for å snike seg unna og leke med gjestene i stedet. Barna inviteres med på gammeldagse leker og sangleker som «Ta den ring og la den vandre» og «Kari og Knut siste par ut». Etterpå holdes lekefjøset åpent for frilek. 

3. Grøss og gru – de aller skumleste eventyrene. 
For barn i alderen 7 – 12 år. Maks antall barn: 25
Bli med på en byvandring litt utenom det vanlige. En formidler tar dere med 300 år tilbake i tid og forteller de skumleste historiene om husene og de som bodde i dem.
Er det noen som går igjen? Hva er de merkelige lydene? Kanskje er det noen som bor her fremdeles?

  •  (Foto/Photo)

4. Kong Sverre og Birkebeinere. For barn i alderen 4 – 12 år. Maks antall barn: 25 

NB! Tilbys kun i perioden 1. mai – 1. oktober
Bursdagsbarnet og gjestene blir tatt imot av en av våre verter i publikumsbygget i Sverresborg allé. Der ønskes alle sammen velkommen før gruppa beveger seg opp til borgplatået. Gjennom lek og aktiviteter blir barna kjent med kong Sverre og hans historie. Hvorfor bygde han borgen sin akkurat her – lenge før det ble et museum? Dette er et spennende og aktivt tilbud, da kong Sverre trenger hjelp av mange birkebeinere til å forsvare borgen sin! Barna får utdelt kapper og sverd og trener til å bli ekte birkebeinere. Baglerne er nemlig på vei opp mot borgen for å innta den. Barna opplever historien ved å selv ta del i den.

Pris

Kr. 2.000,-.
I tillegg kr. 90,- per barn (mat inkludert). Maks 25 barn.

Kontakt oss for bursdagsfeiring

Det er best å bestille pr. mail og vi svarer fortløpende på forespørsler, booking@sverresborg.no.

Bookingtelefonen er betjent fra kl. 09.00 – 15.00 mandag til fredag, 73 89 01 00.