Barnebursdag

Hva med en helt spesiell barnebursdagsfeiring på Sverresborg Trøndelag Folkemuseum? Vi har flere tilbud du kan velge mellom!

Velkommen til en barnebursdag utenom det vanlige!


I sommersesongen (17. juni til 19. august) deltar bursdagsgjestene i vårt ordinære dagsprogam med mange ulike aktiviteter å velge mellom. Resten av året tilbyr vi fire aktiviteter, som står beskrevet litt lenger nede på siden.

Obs! Vi tilbyr barnebursdag kun i helg, altså lørdag og søndag.

Bursdagsselskapet disponerer "Kong Sverres rom" (like bak resepsjonen) til bespisning.
Maten leveres fra vår cafe, Borgstua, og dere kan velge mellom:
- Pizza
- Pølse
- Pannekake
- Kyllingwrap (en per pers)

Drikke (saft er inkludert). Eventuelle kaker, snacks og annen mat må dere medbringe selv. Det er et lite kjøleskap i bursdagsrommet.

 "Snipp, snapp, brennsnute!" arrangeres i Danielsveita, her spiser barna suppen som blir laget.Eventuelle kaker, snacks og annen mat må dere medbringe selv. Det er kjøleskap i Danielsveita.  

Leie av bursdagsrom
Kong Sverres rom kan også leies til bursdagsselskap uten å bestille aktiviteter hos oss. Da kan dere ta med mat, kake, godteri og drikke selv. Rommet er utstyrt med vask og kokeplate, så her kan dere f. eks koke pølser. Dere må også medbringe eget dekketøy. Leie av Kong Sverres rom uten aktivitet koster kr. 550,-. Dere disponerer rommet i museets åpningstid kl. 12 – 16 i lavsesong (20. august – 16. juni) og kl. 10 – 17 i høysesong (17. juni – 19. august). Rommet kan kun leies lørdager og søndager.


Aktiviteter utenom høysesong (20. august til 15. juni):


1. Snipp, snapp, brennsnute! For barn i alderen 6 – 10 år. Maks antall barn: 20
Barna inviteres inn i vårt kjøkken anno 1890 hvor de møter vår formidler «Frøken Wold». Barna får enkle kostymer, og sammen med frøken Wold lager de suppen «Brennsnute». Her blir det skrelling av forskjellige grønnsaker og felles matlaging på kjøkkenet!

Gjennomføring av bursdagsopplegget forutsetter at minst en forelder/voksen er til stede og hjelper til med matlagingen. 

2. Eventyrstund!For barn i alderen 3 – 6 år. Maks antall barn: 25

«Det var en gang…» Vi forteller kjente folkeeventyr som «Askeladden som kappåt med trollet» og «Prinsessen som ingen kunne målbinde» og bruker teater i formidlingen. Gamle eventyr blir fortalt på nye måter, både store og små vil bli overrasket, uansett hvor mange ganger de har hørt historien før! I skinnet fra peisilden blir både troll og Askeladd levende.


3. Grøss og gru – de aller skumleste eventyrene. 
For barn i alderen 7 – 12 år. Maks antall barn: 25
Inne på skysstasjonen Kjelden møter barna en mystisk skikkelse. I tussmørket fortelles det skumle eventyr som garantert vil få hårene på ryggen til å reise seg. Har du hørt om Stalloen som bare blir synlig etter at han har spist mennesker? Eller om Nøkken som lurer barna ut i vannet? Og hvem er egentlig fortelleren…

4. Kong Sverre og Birkebeinere. For barn i alderen 4 – 12 år. Maks antall barn: 25 

NB! Tilbys kun i perioden 1. mai – 1. oktober
Bursdagsbarnet og gjestene blir tatt imot av en av våre verter i publikumsbygget i Sverresborg allé. Der ønskes alle sammen velkommen før gruppa beveger seg opp til borgplatået. Gjennom lek og aktiviteter blir barna kjent med kong Sverre og hans historie. Hvorfor bygde han borgen sin akkurat her – lenge før det ble et museum? Dette er et spennende og aktivt tilbud, da kong Sverre trenger hjelp av mange birkebeinere til å forsvare borgen sin! Barna får utdelt kapper og sverd og trener til å bli ekte birkebeinere. Baglerne er nemlig på vei opp mot borgen for å innta den. Barna opplever historien ved å selv ta del i den.

Pris

Kr. 1.500,-.
I tillegg kr. 75,- per barn (mat inkludert). Maks 25 barn.

Kontakt oss for bursdagsfeiring

Det er best å bestille pr. mail og vi svarer fortløpende på forespørsler, booking@sverresborg.no.

Bookingtelefonen er betjent fra kl. 09.00 – 15.00 mandag til fredag, 73 89 01 00.