Hopp til hovedinnhold

Bursdagsfeiring på Sverresborg

Barnebursdag kan bestilles lørdager i perioden februar til mai, og midt september til oktober. 

Må bestilles minst en uke i forveien på ​sverresborg.booking@mist.no

 • Pris kr. 2.000,- eks. bespisning. Maks antall barn 15 stk. 
 • Ved ønske om å invitere flere barn opp til 25 stk koster det ytterligere 700,- . 

  Barnebursdag tilbys kun lørdag. Det forutsettes at minst en forelder/voksen er til stede under oppholdet. Foreldre må kjenne barnegruppen og velge et opplegg som passer. Bursdagsvert/formidler er avhengig av å kunne gjennomføre opplegget slik det er tenkt. En bursdagsvert/formidler fra museet er tilstede under oppholdet fra kl. 11.00 - 14.30. ​

  Kong Sverres rom i Borgstua er tilgjengelig for dere fra museet åpner kl. 11.00. Og kan pyntes etter eget ønske. Bespisning fra Borgstua serveres kl. 12.00.   sverresborg.borgstua@mist.no 

 • Meny: pølse eller pannekaker inklusive kuli juice kr. 100,- pr. pers. 
 • Kaker kan dere medbringe selv. Det er et lite kjøleskap i bursdagsrommet. Ryddes etter endt selskap. 

 • Valgte aktivitet starter kl. 13.00 og varer i ca. 1 time. Bursdagsvert takker av kl. 14.30, og selskapet må være ute innen museet stenger kl. 15.00.
 • Husk at barna må kle seg etter været.

  Merk: "Søstrene Wolds kjøkken" arrangeres i Danielsveita. Her lager barna selv suppen som spises. Kaker kan medbringes selv. Det er kjøleskap i Danielsveita. Pris: 2500,- 

  For å booke send oss: 

  Navn, dato, adresse, antall barn, ønsket meny, ønsket opplegg. 

  Bestilling seinest en uke i forveien. 

  Avbestilling må skje seinest 48 t før arrangementsdag. 

  sverresborg.booking@mist.no 

  Eventyrbursdag

  For barn i alderen 4 - 10 år.

  ​Bli med Askeladden på en vandring gjennom norske folkeeventyr på Eventyrstien. Kanskje møter bursdagsfølget på Revenka, trollet eller de tre bukkende Bruse? Som en del av opplegget får barna spille ut eventyr i samspill med formidler. 

  Ved snø utføres Eventyrbursdag som en interaktiv eventyrstund i Detli-stua med eventyrlig lek ute på tunet. 

  Sangleik i fjøset

  For barn i alderen 4 – 10 år. 
  Bli med på besøk på gården Nesset hvor man får prøve flere gammeldagse leker og får leke fritt i lekefjøset. Bli kjent med budeia eller drengen fra gården Nesset som forteller hvordan det er å arbeide på gård. Akkurat denne dagen bestemmer budeia/drengen seg for å snike seg unna og leke med gjestene i stedet. Barna inviteres med på gammeldagse leker og sangleker som «Ta den ring og la den vandre» og «Kari og Knut siste par ut». Etterpå holdes lekefjøset åpent for frilek.  

  Grøss og gru – de aller skumleste historiene

  For barn i alderen 7 – 12 år. 

  Bli med på en byvandring litt utenom det vanlige. En formidler tar dere med tilbake i tid og forteller de skumleste historiene om husene og de som bodde i dem.

  Hva er de merkelige lydene? Kanskje er det noen som bor her fremdeles? Denne døren skal jo alltid være låst...

  Kong Sverre og Birkebeinere

  For barn i alderen 4 – 12 år. 

  Bursdagsbarnet og gjestene blir tatt imot av bursdagsvert. Der ønskes alle sammen velkommen før gruppa beveger seg opp til borgplatået. Gjennom lek og aktiviteter blir barna kjent med kong Sverre og hans historie. Hvorfor bygde han borgen sin akkurat her – lenge før det ble et museum? Dette er et spennende og aktivt tilbud, da kong Sverre trenger hjelp av mange birkebeinere til å forsvare borgen sin! Barna får utdelt kapper og sverd og trener til å bli ekte birkebeinere. Baglerne er nemlig på vei opp mot borgen for å innta den. Barna opplever historien ved å selv ta del i den.

  Søstrene Wolds kjøkken

  For barn i alderen 6 – 10 år. Pris fra 2500,- 

  Barna inviteres inn i vårt kjøkken anno 1890 hvor de møter vår formidler. Barna får kostymer, og sammen lager de -og spiser suppen «Brennsnute». Her blir det skrelling av forskjellige grønnsaker og felles matlaging på kjøkkenet!

  Gjennomføring av bursdagsopplegget forutsetter at minst en forelder/voksen er til stede og hjelper til med matlagingen. 
  Arrangeres i Danielsveita, her spiser barna suppen som blir laget. Kaker dere medbringe selv. Det er kjøleskap i Danielsveita. Ryddes etter endt selskap.