Barnebursdag

Generell informasjon

 • Pris kr. 2.000,-. Mat kommer i tillegg. "Søstrene Wolds kjøkken" koster kr. 2.500,-, her er mat inkludert.
 • Tillegg for mat er kr. 90,- per barn. Dette betales ved ankomst på dagen. Dere kan velge mellom pizza, pølse, pannekake eller kyllingwrap. Saft er inkludert. 
 • Barnebursdag tilbys kun i helg, altså lørdag og søndag.
 • En bursdagsvert fra museet er tilgjengelig under oppholdet.
 • Det forutsettes at minst en forelder/voksen er til stede under oppholdet.
 • Barnebursdag bør bestilles minimum en uke før. For kortere frist, kontakt oss på e-post sverresborg.booking@mist.no. eller telefon 73 89 01 00 (betjent fra kl. 09.00 – 15.00 mandag til fredag).
 • Mitt navn er Espen Askeladden. Jeg kjenner at det kribler i magen og rykker i beina – jeg vil ut på eventyr! Har dere lyst til å bli med meg? (Foto/Photo)
  1/6
  Mitt navn er Espen Askeladden. Jeg kjenner at det kribler i magen og rykker i beina – jeg vil ut på eventyr! Har dere lyst til å bli med meg? (Bilde 1 av 6)
 • Små kokker skreller forskjellige grønnsaker og har felles matlaging på kjøkkenet. Søster Wold lar seg imponere! (Foto/Photo)
  2/6
  Små kokker skreller forskjellige grønnsaker og har felles matlaging på kjøkkenet. Søster Wold lar seg imponere! (Bilde 2 av 6)
 • I lekefjøset får kommende drenger og budeier bli godt kjent med alle dyra på gården. Vi har gammeldagse leker -og sangleker i tillegg til frilek. (Foto/Photo)
  3/6
  I lekefjøset får kommende drenger og budeier bli godt kjent med alle dyra på gården. Vi har gammeldagse leker -og sangleker i tillegg til frilek. (Bilde 3 av 6)
 • "Vill som en løve, mild som et lam!" var Kong Sverres eget slagord. Test kampferdighetene og bli en ekte Birkebeiner! (Foto/Photo)
  4/6
  "Vill som en løve, mild som et lam!" var Kong Sverres eget slagord. Test kampferdighetene og bli en ekte Birkebeiner! (Bilde 4 av 6)
 • Er det noen som går igjen? Hva er de merkelige lydene? Kanskje er det noen som bor her fremdeles? (Foto/Photo)
  5/6
  Er det noen som går igjen? Hva er de merkelige lydene? Kanskje er det noen som bor her fremdeles? (Bilde 5 av 6)
 • Besøk dyrene på gården Nesset, bli med på eventyrstund eller utforsk museet med alle sine aktiviteter, hus, kriker, kroker og eventyrsti. Dagen er deres! (Foto/Photo)
  6/6
  Besøk dyrene på gården Nesset, bli med på eventyrstund eller utforsk museet med alle sine aktiviteter, hus, kriker, kroker og eventyrsti. Dagen er deres! (Bilde 6 av 6)

Eventyrbursdag

For barn i alderen 4 - 10 år. Maks antall barn: 25

​Bli med Askeladden på en vandring gjennom norske folkeeventyr på Eventyrstien. Kanskje møter bursdagsfølget på Revenka, trollet eller de tre bukkende Bruse? Som en del av opplegget får barna spille ut eventyr i samspill med formidler. 

Ved snø utføres Eventyrbursdag som en interaktiv eventyrstund i Detli-stua med eventyrlig lek ute på tunet. 

Sangleik i fjøset

For barn i alderen 4 – 10 år. Maks antall barn: 25
NB! Tilbys kun i perioden 1. mai – 1. oktober.

Bli med på besøk på gården Nesset hvor man får prøve flere gammeldagse leker og får leke fritt i lekefjøset. Bli kjent med budeia eller drengen fra gården Nesset som forteller hvordan det er å arbeide på gård. Akkurat denne dagen bestemmer budeia/drengen seg for å snike seg unna og leke med gjestene i stedet. Barna inviteres med på gammeldagse leker og sangleker som «Ta den ring og la den vandre» og «Kari og Knut siste par ut». Etterpå holdes lekefjøset åpent for frilek. 

Grøss og gru – de aller skumleste historiene

For barn i alderen 7 – 12 år. Maks antall barn: 25

Bli med på en byvandring litt utenom det vanlige. En formidler tar dere med tilbake i tid og forteller de skumleste historiene om husene og de som bodde i dem.

Hva er de merkelige lydene? Kanskje er det noen som bor her fremdeles? Denne døren skal jo alltid være låst...

Kong Sverre og Birkebeinere

For barn i alderen 4 – 12 år. Maks antall barn: 25  
NB! Tilbys kun i perioden 1. mai – 1. oktober.

Bursdagsbarnet og gjestene blir tatt imot av en av våre verter i publikumsbygget i Sverresborg allé. Der ønskes alle sammen velkommen før gruppa beveger seg opp til borgplatået. Gjennom lek og aktiviteter blir barna kjent med kong Sverre og hans historie. Hvorfor bygde han borgen sin akkurat her – lenge før det ble et museum? Dette er et spennende og aktivt tilbud, da kong Sverre trenger hjelp av mange birkebeinere til å forsvare borgen sin! Barna får utdelt kapper og sverd og trener til å bli ekte birkebeinere. Baglerne er nemlig på vei opp mot borgen for å innta den. Barna opplever historien ved å selv ta del i den.

Søstrene Wolds kjøkken

For barn i alderen 6 – 10 år. Maks antall barn: 20.

Barna inviteres inn i vårt kjøkken anno 1890 hvor de møter vår formidler. Barna får kostymer, og sammen lager de -og spiser suppen «Brennsnute». Her blir det skrelling av forskjellige grønnsaker og felles matlaging på kjøkkenet!

Gjennomføring av bursdagsopplegget forutsetter at minst en forelder/voksen er til stede og hjelper til med matlagingen. 
Arrangeres i Danielsveita, her spiser barna suppen som blir laget. Eventuelle kaker, snacks og annen mat må dere medbringe selv. Det er kjøleskap i Danielsveita.  

Bursdag i sommersesong

For barn i alderen 3 – 12 år. Maks antall barn: 25
NB! Tilbys i sommersesongen fra 18. juni - 28. august.

Velkommen til en hel dag på museet med vårt innholdsrike dagsprogram! Dere velger selv hva dere vil delta på; hele -eller deler av det. ​
På museet møter du historier fra ulike epoker av Trøndelags historie levendegjort av dyktige formidlere og skuespillere. På borgen møter du djerve birkebeinere, eller kanskje møter du nattmannen som tømte doene vandrende i utkanten av byen? Besøk dyrene på gården Nesset, bli med på eventyrstund eller utforsk museet med alle sine aktiviteter, hus, kriker, kroker og eventyrsti. Dagen er deres! 

Kjekt å vite

 • I sommersesongen fra 18. juni - 28. august deltar bursdagsgjestene på vårt ordinære dagsprogam med mange ulike aktiviteter å velge mellom. 
 • Husk at barna må kle seg etter været.
 • Kaker og snacks kan dere medbringe selv. Det er et lite kjøleskap i bursdagsrommet.
 • Dere får et eget bursdagsrom. Tidligste ankomst er kl. 11, bursdagen starter kl. 12 med bespisning. Aktiviteten starter kl. 13 og varer i ca. 1 time. Bursdagen kan avsluttes rundt kl. 14, og dere må være ute innen kl. 15.
 • "Søstrene Wolds kjøkken" arrangeres i Danielsveita. Her lager barna suppen som spises. Kaker, snacks og annen mat må dere medbringe selv. Det er kjøleskap i Danielsveita.Tidligste ankomst er kl. 11, bursdagen starter kl. 12 og varer til ca. kl. 14.