Tirsdagskåserier høsten 2016

Øl, Tavern, samisk jubileum og mye mer står på programmet i høstens kåserirekke.


Velkommen til en ny runde med tirsdagskåserier på Sverresborg. Vi håper programmet byr på noe for enhver smak!

 

6. september: Vertshuset Tavern

Terje Bratberg, historiker og konservator ved Sverresborg Trøndelag Folkemuseum

Vertshuset Tavern

Vertshuset Tavern

 

13. september: Ølets magi

Daniel Johansen, avdelingsleder ved Sverresborg Trøndelag Folkemuseum

 

20. september: Det forferdelige husmannskostbegrepet

Anne Morkemo, daglig leder ved Mathallen

Obs! Blir flyttet til Borgstua, pga vedlikehold i auditoriet.

 

27. september: Humor på museum

Ingrid Galadriel Aune Nilsen, formidlingskonsulent ved Sverresborg Trøndelag Folkemuseum

 

4. oktober: På fylla gjennom historien

Terje Bratberg, historiker og konservator ved Sverresborg Trøndelag Folkemuseum

 

11. oktober: Potetens kulturhistorie

Daniel Johansen, avdelingsleder ved Sverresborg Trøndelag Folkemuseum

 

selbuvotter

18. oktober: Selbuvotter

Anne Bårdsgård, kunsthåndverker

 

25. oktober: Jødisk Museum i Trondheim: Et museum for jødisk historie og kultur i det nordafjelske

Bjarte Bruland, Direktør ved Jødisk museum

 

Første november: Å rive en fjerdedel kommune

Daniel Johansen, avdelingsleder ved Sverresborg Trøndelag Folkemuseum

 

8. november: Koftetradisjoner i Selbu

Birgitta Oden, konservator ved Sverresborg Trøndelag Folkemuseum

 

15. november: Hannah og Hans Ryggens eventyrlige liv og kunst

Randi Lium, Førstekonservator ved Sverresborg Trøndelag Folkemuseum

 

22. november: Funn fra Kong Sverres brønn

Anna Petersén, forsker og arkeolog, NIKU

 

tråante

29. november: Min vei som bysame inn i Tråante 2017

Ida Marie Bransfjell, prosjektleder Tråante 2017

 

6. desember: Julebukken – en glemt hedensk gud?

Daniel Johansen, avdelingsleder ved Sverresborg Trøndelag Folkemuseum

 

Våre kåseri er i museets auditorium, tirsdager kl 13.00. Vanlig inngangsbillett (museets venneforening går gratis).

Det blir ofte fullt, så vi anbefaler å være ute i god tid.