Helg på Sverresborg

Legg helgeturen til museet, vi byr på opplevelser for liten og stor.

  • IMG_1735.JPG

Husene i museets byavdeling er åpne. Titt innom til tannlegen, hattebutikken, postkontoret og apoteket. Kanskje tør du også besøke nattmannen, i utkanten av byavdelingen?

Ta turen innom colonialforretningen og se om noe faller i smak. Vi kan friste med byens beste drops og karameller.

I byavdelingen inviteres du også inn til ærverdige Café Erichsen, som serverer sin klassiske løksuppe og andre søte fristelser.

Pakk tursekken og legg helgeturen til friluftsmuseet. Se på utsikten fra borgen, besøk våre vakre gårdstun og ta piknik i parken. Kanskje møter du også herr og fru andemor i dammen? Eller salamanderne som har flyttet inn der?

Høsten 2016 åpnet vi en helt ny eventyrsti, som passer for alle over 2 år. Finner du trollene som gjemmer seg i skogen? Eller huldra som er på vei inn i fjellet? Kanskje har du også lyst til å slutte med smokken? Kong Sverre tar gjerne imot den i sin smokkebrønn. Da kan det vente en belønning!

  • eventyr.jpg

Hver søndag kl 13 inviterer vi «Søndagsoverraskelsen» for barn. Her blir det nye overraskelser hver helg. Kanskje er det en spennende eventyrstund? Kanskje skal vi på borgen og slåss som ekte birkebeinere? Kanskje skal vi på oppdagerferd i eventyrstien? Eller leke gamle sangleker på torget? Eller noe helt annet? Hvem vet? 

Besøk gjerne våre innendørs utstillinger. I vår har vi utstillingen "Duedtie/Duodji/Duodje" som fokuserer på samisk håndverk, samt vår permanente utstilling «Livsbilder». De minste bør legge inn et besøk hos selveste Kaptein K!

Sulten? Ta turen innom vår nye kafe Borgstua eller Vertshuset Tavern

Glem heller ikke å legge turen innom vår museumsbutikk!

Visste du også at vi arrangerer barnebursdager på museet i helgene? 

 

Våre åpningstider i helgene er fra kl 12.00 – 16-00.

Velkommen!