Bryllup på Sverresborg - deres minnerike dag

Sverresborg Trøndelag Folkemuseum er den perfekte arena for bryllup.

 • bryllup.jpg

Museet har alt – unik atmosfære i et eventyrlig kulturlandskap, kirker til vielser, vakre uteområder for utendørs seremonier, mottakelser og fotografering. Her kan dere velge mellom en rekke selskapslokaler, fra de mindre og intime som er velegnet for feiring med bare de nærmeste, til større lokaler for større bryllup. Friluftsmuseet har de perfekte omgivelsene for fotografering: laftede tømmervegger, skigarder, idyll og romantikk i skjønn forening. Slike bakgrunner egner seg utmerket på bryllupsbilder.

VIELSEN

Lo kirke
Stemningsfull laftekirke fra første halvdel av 1600-tallet. Tømmerveggene rammer inn et enkelt og vakkert interiør med lukkede benkerader og en flott prekestol. Over alteret i koret henger kopi av et middelaldersk krusifiks fra Mosvik. Kirken har sitteplasser til 77 gjester.

Haltdalen stavkirke
Ønsker dere en intim og helt spesiell ramme for vielsen er stavkirken på Sverresborg stedet for dere. Kirken ble reist i middelalderen, nærmere bestemt i 1179. I dag ligger kirken i museets vakre parkområde. Stavkirken egner seg for de minste bryllupene.

Si ja i det fri!

Foretrekker dere en seremoni i det fri? Da byr friluftsmuseet på en rekke spennende muligheter, alt fra særegne tunområder med vakre bygninger til ruinene av kong Sverres middelalderborg – med vidt utsyn over Trondheim by.


MOTTAGELSEN

I et eventyrlig kulturlandskap med særegne bygninger er mulighetene mange for den helt spesielle mottagelsen for dine gjester, både innendørs og utendørs.

 • Lo_kirka_2.jpg
 • P5280134.JPG

BRYLLUPSFESTEN

Vikastua på Oppdalstunet

Feststue fra 1700-tallet, og en av Trøndelags vakreste trebygninger. Tak og vegger er fantastisk dekorert. Rundt langbordet er det plass til 25 personer. Bygningen ligger i et vakkert tun med flere andre bygninger.

Gramgården

Bygård fra 1700-tallet som i sin tid tilhørte en av byens mektigste menn. Rommene er dekorert med utsøkte detaljer fra denne tiden. Fordelt på to stuer er det her plass til 28 personer.

Skogheim

Forsamlingslokale fra Garli i Soknedal, med storsal og scene, «litjsal» og kjøkken. Skogheim har dekketøy, stoler og bord til 90 personer.

På Skogheim er det lov å medbringe egen mat og drikke, men dersom catering skal benyttes må dette bestilles via vår restauratør Kontrast Catering: sverresborg@kontrastcatering.no

Borgstua
Borgstua og selskapslokaler ligger i museets publikumsbygg, og har plass til 110 gjester.

Vertshuset Tavern

Unik bygning, med en særegen historie som spisested fra 1739. Bygningen består av 16 stuer, med plass fra 5 til 36 personer. Alle stuene har sin egen atmosfære og sjarm, hvor en kan hygge seg med sine gjester uforstyrret.

Mat er viktig på en slik stor dag. Kontakt oss så setter vi sammen menyen slik dere ønsker, tavern@kontrastcatering.no

 • P1020176.JPG
  1/4
 • P1000160.JPG
  2/4
 • Forside_2.jpg
  3/4
 • DSCF0114.JPG
  4/4

Brudeferd – med hest og vogn er en opplevelse for alle! Vi er behjelpelig med bestilling. Det samme gjelder transport med veteranbil.
Vi kan også tilby omvisninger for gjestene.
For tilbud og mer informasjon, kontakt oss på telefon 73 89 01 15 / booking@sverresborg.no

Sverresborg Trøndelag Folkemuseum har som andre tilsvarende museer utarbeidet retningslinjer og priser for fotografering og filmopptak.

Les mer om det her: