Barnas Sverresborg

Sverresborg er et eldorado for barn i alle aldre. Her er noen høydepunkter. Visste du forresten at vi har gratis inngang for alle barn under 16 år?

Oppslagsbilde.JPG

Dyrene på nesset

Ta turen til gården Nesset, og bli kjent med familien som bor der. På Nesset har de også mange dyr som skal stelles og mates. Hils på kua og kalven, grisene, hønene, kaninene og de lekne geitene. Rundt borgen finner du også sauer. 

Dyrene er hos oss i sommersesongen – fra juni og ut august. 

DSC3695.JPG

Kaptein K's verden

Kaptein K er en utstilling for barn, inne i vår permanente utstilling "Livsbilder". Tilgjengelig hele året. 

Kapteinens lidenskap er leketøy fra fjern og nær, fra før og nå. Han er imidlertid ikke så opptatt av årstall og system, så han har plassert lekene rundt i skipet på sin egen måte. Her finnes steiner som snakker, ei ekte skattekiste og selvfølgelig har kapteinen en papegøye som snakker.

9410935.JPG

Eventyrstien

Et av våre mest populære tilbud for barn er vår nye eventyrsti. Her blir du kjent med de spennende, og noen litt skumle, skikkelsene fra norske folkeeventyr. Ser du trollene som gjemmer seg i skogen, eller huldra som er på vei inn i fjellet? Har du lyst til å slutte med smokk, tar Kong Sverre gjerne imot den i sin smokkebrønn. Da vanker det også en liten belønning

Eventyrstien er åpen hele året, så lenge det ikke er for mye snø. Passer for alle barn over to år. 

DSC7077.JPG

Birkebeinerleieren

Vil du bli en ekte Birkebeiner? Da må du bli med på treningsleir! Lær om taktikk, håndtering av sverd, skyt med pil og bue, fyr av en blide og slå mynter. Barna får kostymer, sverd og skjold. Birkebeinerleiren er tilgjengelig hele sommersesongen, og ved bestilling ellers i året, feks til barnebursdag eller barnehager/skoler.

barnehagen.jpg

Åpen barnehage

Visste du at Sverresborg har landets eneste kulturhistoriske barnehage? 
Når vinterstormene raser ute, er det godt å komme inn og varme seg ved grua i Sverrestunet åpne barnehage. Vi legger skinnfeller på gulvet og gjør det lunt og koselig. I lyset fra parafinlamper og stearinlys forteller vi eventyr, synger gamle sanger og leser rim og regler. 

Barnehagen er åpen på tirsdag, onsdag, torsdag og fredag fra kl. 10.00 – kl. 15.00. 

P6180046.JPG

Et besøk i colonialen

Her vil du enten møte Butikkjomfrua Borghild eller forretningseier Gunnar Diskenspringer. Begge er trivelige forhandlere med en god vits eller et drops på lur til gode kunder.

Colonialen er åpen i alle helger, ved arrangement og i hele sommersesongen. 

barnebursdag-1.png

Barnebursdag?

Hva med en helt spesiell barnebursdagsfeiring på Sverresborg Trøndelag Folkemuseum? Vi har flere tilbud du kan velge mellom.