Kulturhistorisk barnehage

Visste du at Sverresborg har landets eneste kulturhistoriske barnehage? Velkommen til oss!

  • barnehagen.jpg

Sverrestunet åpne barnehage har juleferie fram til torsdag 12. januar.

Når vinterstormene raser ute, er det godt å komme inn og varme seg ved grua i Sverrestunet åpne barnehage.  Vi legger skinnfeller på gulvet og gjør det lunt og koselig.  I lyset fra parafinlamper og stearinlys forteller vi eventyr, synger gamle sanger  og leser rim og regler.  Barna får leke med kasseroller og sleiver  som de finner i kjøkkenskapet og gamle leker fra oldemors tid.

Barnehagen holder til på gården Nesset fra Meråker I trønderlåna fra midten av 1700 tallet. Interiør og rekvisita er fra ca 1900 og det er den tidsepoken vi prøver å gjenskape for barn og voksne som besøker oss.

Barnehagen er åpen på tirsdag, onsdag, torsdag og fredag fra kl. 10.00 –  kl. 15.00. Pris kr. 35,- pr. barn dekker diverse materialkostnader.

Dette er et tilbud for barn 0–6 år som kommer sammen med en voksen som har ansvar for dem. Besteforeldre med barnebarn på besøk er også hjertelig velkommen. Det er ingen påmelding og det er åpent for alle. Dere kan komme én gang, gå her fast hver uke eller bare komme hit innimellom.Innenfor åpningstiden kan dere komme og gå som dere vil.

Kl 11.30 har vi en liten samlingstund hvor vi synger gamle barnesanger og forteller eventyr.

Kl 12.00  spiser vi formiddagsmat sammen.

Førskolelærerne Vigdis og Hilde ønsker gamle og nye brukere hjertelig velkommen!